Wat u moet weten voor u zelf een videoproductie opzet

Audiovisueel Blog

Rond de jaren 80 in de 20e eeuw werden er voor het eerst video's gemaakt door particulieren (Postproduktie). De videocamera's die hiervoor gebruikt werden alsmaar verder ontwikkeld: ze werden van betere kwaliteit en er konden steeds video's van hogere kwaliteit mee worden geschoten. Na het gebruik van analoge camera's werd een grote vooruitgang geboekt met de uitvinding van de digitale video in 1966 (Postproduktie). 


Gebruik van videoproductie

Het inzetten van video's wordt op hele brede schaal gedaan, hierbij kunt u denken aan video's die puur vermakelijk zijn, tot video's met een educatieve waarde. Video's ter vermaak kunnen ook worden gebruikt om geld te verdienen, bijvoorbeeld door in een reclame een grappige boodschap te verbinden aan een merk. Daarnaast worden er ook video's gemaakt ter onderwijzing van mensen, bijvoorbeeld ter ondersteuning van lesmateriaal op scholen, maar ook voor mensen die zichzelf willen ontwikkelen is een video vaak een uitstekende aanvulling op bestaand lesmateriaal zoals leerboeken of grote stukken tekst. Video is vaak voor mensen een makkelijke en toegankelijke manier om iets nieuws te leren.


Opzet van een videoproductie

De benodigdheden voor een videoproductie zijn uiteraard erg verschillend, afhankelijk van het project dat u zou willen uitvoeren. Het is ten eerste belangrijk om een videocamera te verkrijgen die met een hoge kwaliteit video's kan opnemen. Daarnaast is het belangrijk dat het gene wat u wilt laten zien aan de kijkers duidelijk in beeld is. Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding binnen het beeld en zorg voor goede licht-omstandigheden. Zorg ervoor dat als u zelf of iemand anders in het filmpje te zien is, u weet wat u gaat vertellen zodat u de boodschap duidelijk over kunt brengen. Het is dan ook belangrijk dat u duidelijk en rustig praat, zodat elke luisteraar u kan begrijpen. 


Verspreiden van een videoproductie

Afhankelijk van de video die u heeft gemaakt, kan het nuttig of winstgevend zijn om uw video te verspreiden. Als u een video heeft gemaakt met uw familie is het natuurlijk leuk om deze met hen te delen, maar wanneer u bijvoorbeeld een product heeft beoordeeld of een ervaring heeft gedeeld kan het ook nuttig zijn voor andere mensen om deze video te zien. Dit zou kunnen door deze te verspreiden via een eigen website, blog, sociale media of YouTube. Via al deze kanalen is het mogelijk om ook geld te verdienen. Dit kan voornamelijk via advertenties die op uw website worden geplaatst of bij uw YouTube filmpje (YouTube creators). Op deze manier kunt ook u geld verdienen middels het maken van een filmproductie.   

Bent u echter op zoek naar een professionele video(post)productiebedrijf, kijk dan bij John Bake Postproductions te Amsterdam.

Delen

19 juli 2017

Audio- en visuele mediablog

Hallo! Mijn naam is Dunya en ik wil jullie graag inspireren met mijn blog over audio- en visuele media. Als 'jaren 90'-kind werd ik geboren in de wereld van televisie, radio en het internet. En ik werd er compleet door gegrepen. Verhalen kwamen tot leven, en ik kon vanuit mijn eigen huis de hele wereld verkennen. Ik leerde talen, culturen, kunst en mensen kennen door enkele knoppen in te drukken. In Amsterdam ben ik Media en Cultuur gaan studeren om meer te weten over de wereld van de nieuwe media. Inmiddels is deze wereld alleen maar groter geworden! Graag deel ik met jullie mijn bevindingen in mijn blog.